Opinionsblogg

Vart kom hennes fitzi in i bilden?

 

När vi hela tiden pratar och belyser om ’den första kvinnan’ så kommer aldrig jämställdheten att utvecklas. Den här baksidan på mjölkpaketet markerar tydligt att kvinnor är lite, lite sämre.

 

Detta förminskar främst Malin Söderström och det faktum att hon är med i Kocklandslaget. Det spelar väl för fan ingen roll vilket kön hon har!? Varför är det ens relevant i budskapet som handlar om ett fantastiskt nätverk som arbetar med rättvisa villkor inom de viktigaste ämnena. 

 

Mellan raderna läser jag och säkert många andra: ’trots att hon är kvinna’, ’hon är bra för att vara kvinna’ , eller duktig tjej ju’ !  

 

Dessutom är mjölkpaketen oftast direkt riktade till barn - ännu viktigare att det slutas poängtera och belysa ett problem. Hur skall vi kunna gå vidare i samhället med jämställdheten om vi fortsätter att handikappförklara kvinnan? 

 

Liksom pilla på en jävla sårskorpa som aldrig kommer att läka - främst kommer det att lämna onödiga ärr som alltid påminner oss. 

 

Hon är med i Kocklandslaget, inget mer med det

 

 
 
 
 
 

Kommentarer

#1 - Bettan

Så tolkar inte jag det men det kanske är ett tecken på att jämställdheten har kommit ganska långt i Sverige

#2 - Corre

#3 - Hanan

Älskar allt som har med ekologiskt att göra. Ingen vill ha gifter i kroppen. Kul och höra att du också uppmuntrar andra att tänka grönt. Heja!

Kommentera