Blogg

Om jag viker ut mig kommer jag inte att låtsas vara en förebild

Det är synd att Lindsey Vonn är tvungen att posera naken för att vara en förebild. Också beklagligt att hon först vid 31 års ålder känner sig bekväm i sin egen kropp - trots en lysande karriär som skidåkare på elitnivå bakom sig

Kanske har hon också haft en felaktig bild och förebild om hur en kropp ska se ut? Det förvånar mig mycket då hon som elitidrottare borde vara mer intresserad av hur en kropp fungerar - inte hur den ser ut? 

Missförstå mig inte nu. Det är inget fel om du vill visa upp dig naken överallt. Men jag reagerar nästan alltid på ursäkten och orsaken. Säg bara som det är, du tycker din kropp är fantastisk och alla borde se den? DET är att vara en förebild på riktigt. 

Att ha repat sig från ätstörningar, hjärnspöken och komplex för att sedan posera naken med skidstavar eller sitta med inoljad röv på en badkarskant för att ’inspirera andra’ hjälper bara den som har exakt samma ideal och förutsättningar som du!

Det är snarare en negativ trigger till andra att visa upp VAD som duger (som Lindsey gör) - enligt dig? Först NU duger du ju?

Din kropp är inte någon annans anteckningsblock - att vi ens kommenterar varandras kroppar är fel. Att ha en löjlig ursäkt är ännu mera fel. Vill du visa upp din kropp behöver du inte be om ursäkt, eller ha en dold agenda och orsak för att göra det. Säg bara som det är, du tycker du är skitsnygg och alla borde se dig. Inget mer med det? 

Jag kommer att säga PRECIS som det är om jag viker ut mig, att jag vill visa upp mig och inte ursäkta mig. Men fram tills dess kommer jag att fortsätta att inspirera främst tjejer att synas och höras överallt på internet och verkliga livet utan att klä av sig nakna. 

Då ska du veta att jag själv tycker mig ha de finaste brösten jag någonsin har sett - som alla borde se! Jag ville bara ha det sagt så att du inte missuppfattar mig som en bitter 30 åring. Jag är inte heller Gud, mina ord är inte allas sanning. Utan mina texter och ord är ett försök och önskan att beröra dig, för att du ska tänka efter och hitta din egen sanning.

Men Lindeys kampanj och hastah #StrongIsTheNewBeautiful hade haft en större trovärdighet om hon hade haft kläder på sig. Nu ser hon bara naken, fjantig och sårbar ut? 
 
 
 

Mest lästa inläggen

Vi måste också lära unga tjejer att man inte behöver klä av sig för att få likes.

Jag är genuint lättsam över utvecklingen, att kvinnokroppen kan blottas och...

Du är så sorglig Martin K Lindén

Främst ratar jag Nyheter24 som valde att publicera din skit. Också att du v...

Fler borde vara som jag

Redan vid 14 års ålder förstod jag att min musiksmak inte var bättre än någ...

Åhléns och föräldrarna offrade ett barn för uppmärksamhet

Precis vad Åhléns ville. Det här barnet blev offer för en PR-kupp, för att ...