Blogg

Hon borde bo i en lada och inte i ett hus med hans barn

Min väninna visar mig omkring i sitt nya pampiga hus. Eller ja, hennes nya killes hus. Dom har vart tillsammans i knappt ett år och hon har äntligen lyckats flytta in.

 

Jag har inte träffat henne på över tre år och känner henne inte längre? Men jag tror att jag vet exakt hur hon lyckades flytta in (bryta sig in). Liksom stormade hans hus med alla sina saker. Främst sin egen kropp, hon klev nog in genom ytterdörren som en jävla bulldozer.

 

När vi går omkring i huset så pekar hon på allting och vill berätta historier om precis varenda jävla pryl i huset. Hon börjar varenda mening med ’vi’ eller ’våran’ och drar en vals om deras nya soffa, servis eller tavla. Det är väldigt viktigt för henne att understryka att det är ’deras hem’ och att ’dom har planerat’ osv mm etc..

 

Oklart om hon vill skryta inför mig, eller övertyga sig själv?

 

Vid ett tillfälle stannade hon till under rundvandringen och ville istället beklaga sig över min situation. Min singelsituation utan rik snubbe med hus. Hon strök mig upp och ner på överarmarna när hon pratade med mig –som om hon trodde att jag frös, och ville värma mig ?

 

Jag orkade inte idiotförklara henne, utan nickade bara och låtsades bejaka hennes bekymmer kring mig och min singelsituation utan rik snubbe med hus.

 

Jag avledde henne och pekade ner mot hallen. Låtsades vara intresserad av vad som fanns där nere.

 

’Äsch det är bara hans ungars rum ’ säger hon och viftar nonchalant bort mitt intresse och går istället mot köket samtidigt som hon pratar högt om att jag måste dricka vin ur deras nya glas.

 

Jag nästan småspringer efter henne. Inte för att jag vill dricka vin ur deras nya skitglas. Utan jag vill veta om hans barn. Eller jag vill veta varför jag inte visste att han har barn?!

Jag har förvisso aldrig träffat hennes nya kille. Inte henne heller på över tre år. Men jag har ju tvingats följa hennes facebook och instagram-flöde med hundratals bilder som aldrig någonsin har inrymt barn. Jag har ju givetvis också granskat hans bilder vid något tillfälle och såg aldrig några barn på hans flöden heller? Det finns inte heller ett enda kort på barnen i hela huset.

 

Jag märker att hon blir obekväm när jag frågar. Eller snarare irriterad. Men inte på mig, utan på barnen –bara av att prata om dom. Hon förklarar att hon inte tycker om dom så värst mycket. Speciellt inte sjuåringen, han är en jävla skitunge som är sur hela tiden. Den lilla är mer okej, hon är bara fyra och kan inte käfta emot så mycket. Men deras mamma är ju ’helt jävla sjuk i huvudet’ spyr hon vidare. 
Hon menar på att eftersom det är så jobbigt med barnen och den psyksjuka exfrun så har hennes kille lovat att ge hxenne mer utrymme i hans liv, och i deras hem. Således har hon fått lov att ta ner alla korten på barnen. Så att hon skall känna sig extra välkommen i sitt nya hem.

 

Jag har slutat lyssna på henne och hör bara ett avlägset sorl någonstans mellan mina klunkar vin som jag dricker ur deras nya skitglas.

 

Jag ställer ifrån mig det tomma skitglaset på deras(hans) diskbänk i marmor så att det liksom klirrar till. Hon fattar att jag är arg och kommer att hålla ett tal.

 

Det har hon rätt i.

 

Egentligen vill jag bara vända ryggen till en dum jävla åsna. För det är svårt att diskutera med en sån.

 

Men jag löser inte en konflikter med en ny konflikt den här gången, jag känner bara att jag är skyldig henne en förklaring om varför jag verkligen inte vill fortsätta umgås med henne.

 

Jag försöker förklara för henne på mitt allra mest pedagogiska vis, utan att låta som en galen och arg person. Jag vill verkligen att hon ska förstå och jag förklarar för henne att när man väljer att leva med en man som redan har barn så köper man hela paketet.

 

Men främst så beklagar jag att hon har valt en sämre åsna till kille. Han är på riktigt den största idioten här, som accepterar hennes krav om att åsidosätta sina egna barn. Han är också förbannat omanlig och osexig, det strök jag under.

 

Men framför allt så sårar det mig att hon medvetet vill skapa en distans mellan barnen och deras pappa.

 

Hon är en åsna och borde bo i en lada. Inte i hans hus. Speciellt inte med hans barn.

När det handlar om barn har vi rätt att ta deras parti.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mest lästa inläggen

Vi måste också lära unga tjejer att man inte behöver klä av sig för att få likes.

Jag är genuint lättsam över utvecklingen, att kvinnokroppen kan blottas och...

Du är så sorglig Martin K Lindén

Främst ratar jag Nyheter24 som valde att publicera din skit. Också att du v...

Fler borde vara som jag

Redan vid 14 års ålder förstod jag att min musiksmak inte var bättre än någ...

Åhléns och föräldrarna offrade ett barn för uppmärksamhet

Precis vad Åhléns ville. Det här barnet blev offer för en PR-kupp, för att ...

Blogg

Tänker du inte dricksa kan du fan äta och dansa hemma

 "Äh! Städarna får ju fan betalt för att städa" säger mitt middagssällskap och slänger pappret hon nyss torkad händerna med inne på golvet på restaurangtoaletten. 

Jag biter mig i läppen, och påminner mig själv om att välja mina diskussioner jävligt noga just den här kvällen. Vi var en trio för att fira en gemensam vän som fyllde år, och hon hade dessutom bett mig att hålla låg profil mot just den här andra tjejen. Det var jag skyldig henne.

 Men jag hade samlat på mig en liten påse med skit jag ville slänga i ansiktet på den här tjejen. Vi hade bara hunnit sitta någon timme in i middagen och jag upplevde hennes beteende kränkande mot servicepersonalen vid alla tillfällen hon kunde. Vid varenda kontakt. Främst visslade hon och knäppte med fingrarna för att få uppmärksamhet från serveringspersonalen. Det gör man fan bara på horor och hundar. Givetvis hade hon anmärkningar på maten och kunde inte leverera det på ett artigt sätt, utan pratade med servitören som om hon vore förståndshandikappad. 

 Jag skämdes hela tiden men höll fortsatt låg profil, för en gångs skull. För min kompis skull som fyllde år. (Fick jag hela tiden påminna mig själv om) När vi äntligen skulle betala så att jag kunde lämna sällskapet så ville hon givetvis inte lägga dricks. Det trodde jag aldrig heller.

 ”Vafan de har ju betalt för att jobba - varför skulle de få extra!?” hånflinar hon med sin äckliga lilla mun, och plockar upp varenda krona vi fått tillbaka som växel med sina äckliga fingrar. 

Här måste jag sitta på mina händer och hindra mig själv från att boxa henne i magen så att hon tappar luften tillräckligt länge för att lyssna jävligt noga på mig. Jag får nöja mig med att fantisera om det.Jag hade kunnat hålla en hel föreläsning om hur man beter sig mot folk i allmänhet, att inte förminska eller kränka andra yrkesgrupper och människor. Men jag har ju bara en liten stund på mig medan hon kippar efter luft.

 Jag skulle snabbt tala om för henne att om hon inte tänker dricksa så kan hon äta hemma. Det gäller givetvis alla andra också. Men hon borde dessutom lägga dubbelt så mycket för sitt skitiga beteende. 

 Det är kutym och en självklarhet att dricksa - om man inte har fått en svindålig service, men det fattar du? Det är skitdåligt betalt i branschen, det är tack vare dricksen som service tycker det är värt att ta skit från en åsna likt hon som satt vid mitt bord. Eller en full gäst i baren. 

 Egentligen borde arbetsgivaren så klart höja lönen - men det ämnet, om arbetsgivaravgifter och skatter förtjänar ett eget inlägg.

 Jag har läst och hört folk som jämfört restaurangbranschen med tex polis, sjuk- och äldrevård. ”De gör ju också ett hästjobb och får minsann ingen dricks”

 Det blir ju perverst att betala någon extra inom de yrkena. Ska jag sträcka en tjuga åt sjuksyrran som plåstrade om mig? Eller pröjsa för bensinpengen och en extra filt i ambulansen? Jag önskar självklart att det fanns ett annat belöningssystem åt de yrkesgrupperna, för deras insatser är ovärdeliga och mer viktiga än alla andra. 

 Men man varken kan eller FÅR jämföra alla grupper. Orimligt att jämföra nöje med sjukvård och omsorg. Du VÄLJER att gå ut på restaurang eller disco för att ha en trevlig stund, där finns det personal som är villiga att hjälpa dig. Visa uppskattning förihelvete, och bete dig! Du väljer inte att bli sjuk ellerutsatt för ett brott, de yrkena kan du stötta genom att engagera dig i politik. 

Att slopa dricksen kommer inte att gynna någon, varken personal, arbetsgivare eller gästen på en restaurang.

Främst, blanda inte ihop olika saker. 

 

 

Mest omtyckta inläggen

Det finns ingen anledning att glorifiera kvinnan

Kvinnans kropp har alltid blivit sexualiserad, främst haft ett idealiserat ...

Om jag viker ut mig kommer jag inte att låtsas vara en förebild

Det är synd att Lindsey Vonn är tvungen att posera naken för att vara en fö...

Vart kom hennes fitzi in i bilden?

När vi hela tiden pratar och belyser om ’den första kvinnan’ så kommer aldr...

Vi pratar överdrivet mycket om mobbning

Ett ständigt problem som ältas, diskuteras och lyfts i alla olika kanaler. ...

Blogg

Hennes barn blir min död

”Jag är graviiiiiid!” Skriker hon av lycka på andra sidan linjen. Jag är nästan säker på att hela tågvagnen hörde henne.

Jag vill kasta min telefon i marken för att slippa svara eller reagera på hennes release. För min naturliga instinkt är att sparka henne i magen.

Tre dagar tidigare hade jag drömt om att misshandel på hennes pojkvän. Han –som är fjärde pojkvännen på raken att trycka ner henne så långt ner i skorna att inte ens hennes egen hud vill vara nära henne. 

Hår hud och naglar liksom lossnar och kryper ifrån hennes ruttna kropp och själ som lever på smärta som näring. Och tabletter. Tabletter mot biverkningarna från symptomen av de första tabletterna i ledet. Ofta sväljer hon ner skiten med vin, tabletterna och ångesten alltså.

Mest för att kunna sova. Ibland har hon svårt att sova för att han är hemma –och har dunkat in henne i diskbänken för att hon är en ”trög jävla fitta som bara ska hålla käften”. Ibland har hon istället svårt att sova för att han INTE är hemma –och har inte heller vart det på flera dagar.

Men hon försvarar honom alltid. Pojkvän nummer fyra. Precis som alla de tidigare pojkvännerna –praktsvinen som misshandlar henne. Främst har hon alltid  förklaringar till alla blåmärken eller varför hon haltar.

De har nästan vart identiska; pojkvännerna, relationerna och utgångarna.

Det är som att hon straffar sig själv genom att ersätta ett praktsvin med ett större svin. Ett monstersvin. Som om hon behöver fylla hålen från det tidigare svinet med någonting större för att det verkligen skall täppa till tomheten. Om det sipprar ut luft så pyser hon liksom ut och försvinner. Plattfall, hon blir obefintlig.

En av hennes tidigare pojkvänner fick två fingrar på vardera hand kapade i en byrålåda. Otur hade han. Men tur för henne att hans attityd stannade kvar i byrålådan med fingrarna. Han tappade en viktig del av sig själv –bokstavligen.

Förutom att han tappade kraften i sina händer som han ofta missbrukade på hennes skadeskjutna kropp, så tappade han också den smutsiga luften att fylla deras relation med.

Synd att hon träffade praktsvin nummer fyra direkt efter –för att inte pysa ut och försvinna. För att överleva.

Hur mycket ska jag kriga för henne? Hur många praktsvinspojkvänner ska jag behöva hota i köket? 

En tjej som JAG skulle aldrig fastna för ett praktsvin som misshandlade mig varje dag verbalt och fysiskt. Våra vägar skulle aldrig ens korsas. Jag har aldrig ens vart lite, lite nära att träffa en sådan kille som hon väljer fyra och fem gånger på raken. Jag har inte ens vart på samma fest som en sådan kille som hon valt som far till sitt barn.

När jag har stått i köket mitt emot hennes pojkvänner så är det dom som har backat för mig. Ofta är de bara två äpplen höga och heroinsmala. Jag kan kväva dem mellan mina bröst med en arm bakom ryggen. Jag kan skrämma krokodiler när jag höjer rösten och pekar med hela handen. Jag skrämmer ofta mig själv.
Heroinsmala små råttor som är underlägsna knarket är inte ens en match för mig.

Men vem krigar jag för? Om jag kväver hennes fjärde pojkvän nu så kommer hon att träffa ännu en –fast värre och mycket större för att fylla ut hålen.


Är det istället hon som borde få sig en jävla smocka nu? Främst en spark i magen –för det där barnet borde aldrig få födas. Jag är arg på henne som utsätter ett barn för ett praktsvin

Hon valde mig som vän för 11 år sedan. Jag har alltid varit ett tryggt näste för skadeskjutna djur. Egentligen skall man skjuta ihjäl allt för skadade djur. Det anses vara mest “humant”. Fråga vilken viltjägare eller veterinär som helst.

Jag tror på att rädda liv. Men jag måste ändra tillvägagångssätt? Jag hade gladeligen kvävt ihjäl alla hennes pojkvänner för att rensa luften åt hela universum. Så att inga andra kvinnor far illa av samma praktsvin. Det är drömmen.


Men jag kan inte föra ett krig mot hela världens alla onda män. Det är enklare för mig att lära henne att skydda sig själv. Det kommer i vart fall gå snabbare och vara mer rättvist?
Främst hålla mig vid liv. Hennes barn kommer att bli min död.

 

Mest kommenterade inläggen

Ni förtjänar en helt egen typ utav facebook

Ni som checkar in på Akuten med den obligatoriska nål-i-armvecket-bilden oc...

Hon borde bo i en lada och inte i ett hus med hans barn

Min väninna visar mig omkring i sitt nya pampiga hus. Eller ja, hennes nya ...

Tänker du inte dricksa kan du fan äta och dansa hemma

"Äh! Städarna får ju fan betalt för att städa" säger mitt middagssällskap o...

Hennes barn blir min död

”Jag är graviiiiiid!” Skriker hon av lycka på andra sidan linjen. Jag är nä...